Termékeink

Gyere velünk a Stelázsiba! Járd körbe a polcokat, megmutatjuk, mit rejtenek nálunk a kredencek! A teljesség igénye nélkül egy kis képet szeretnénk itt adni arról, milyen sokféle manufakturális készítményt gyűjtöttünk össze szerte az országból.

Kezdjük talán a sajtokkal. Azok, amiket a képen is látsz, a jáki sajtműhelyből érkeznek. De hozunk vörösborban érlelt, szarvasgombás tehénsajtot Mádról,  parenyica sajtot Etyekről.

           

Szendvicsekbe, vacsorára tálalj szürkemarha- vagy bivalyszalámit! Az Apajpusztán, a Hortobágyi Nemzeti Parkban nevelkedő állatok húsát Szomor Dezső műhelyében dolgozzák fel és a színhúsból kiváló szalámikat készítenek, a régen is használt eljárással, fűszerezéssel. Sültek mellé izgalmas mártásokat készíthetsz a Lukács-féle zöldségpasztákból, a Szarvasról származó házi paradicsomszószból, de kiváló mellé a sütőtök chutney, vagy a vargányás padlizsánkrém, amit egy kis budai étterem főz.

A főzéshez aromás és egészséges olajokat kínálunk, salátákhoz hidegen sajtolt tökmag- vagy mákolajat Göcsejből. Eceteink manufakturális körülmények között készülnek például almából, málnából, áfonyából. Igazi magyar különlegesség a medvehagymalevelekkel kevert ecet.

Olajos magvakból őrölt lisztjeinkkel lazíthatók a gabonalisztből készült sütemények, sűrítheted vele a leveseket, főzelékeket. A tökmagból, szőlőmagból, lenmagból készült lisztek ezenkívül egészségesebbé teszik ételeidet, hiszen kalóriaszegények és dúsak rostokban, árványi anyagokban.

Fűszerezd a magyaros leveseket és pörkölteket békési örölt fűszerpaprikával, amitől szép sötétpiros lesz és ízletes (tudod ez az a fajta, amelyiknek a színe nem jön ki az abroszból...) Ha különlegességre vágysz, ajánljuk a füstölt erős paprikát!

         

Kiváló házi lekvárokat sokfelé készítenek az országban, mi hozunk a Göcseji-dombság falvaiból, Noszvajról, Magyaralmásról, Szarvasról, Beleznáról, a Balaton-felvidékről, Vácrátótról, Szabolcsból.

Vannak közöttük olyanok is, amelyek cukor hozzáadása nélkül készülnek, másokat nyírfacukorral édesítenek. A gyümölcsöket az adott kistérségben szüretelik hozzájuk.

Találsz nálunk finom szörpöket tisztán gyümölcsből, cukorral vagy cukor nélkül főzve. Egy zalai kis faluból, Beleznáról, a Dunakanyarból Vácrátótról, és Maya konyhájából hozzuk őket. Vannak közöttük olyanok, amelyek nemcsak finomak, hanem kiváló gyógyhatással is büszkélkedhetnek. Ilyen a diólevélből, csalánból, gyömbérből készült szörp.

    

Mézeinket Ócsán, Ásotthalmon, Sátoraljaújhelyen készítik a méhészek. A hagyományos mézek (akác, hárs) mellett olyan különlegességeket is ajánlhatunk, mint a fenyőméz, a chilis repceméz, vagy a gyümölcs aszalványokkal kevert virágméz. Különleges, szárított gyógynövényekkel kevert mézeinkből egy lépésben készíthetsz forró gyógyteát.

Egyedi kézműves csokoládéink a Choco Me és a Keserédes műhelyekben készülnek, mézeskalácsaink Bábos Dorkánál, aszalt gyümölcsös-csokoládés bonbonjaink pedig a sárospataki Borsa desszertek.

       

 Válogass kedvedre a Stelázsinkban!


 

 

stelazsibolt.hu 2018 minden jog fenntartva