Pannon Tokaj Pincészet

Pannon Tokaj Pincészet

Tokaji Furmint száraz 2006, 2011 Dominium
Alk: 13,63 %
Maradékcukor tart.: 5,8 g/l
Sav: 5,8 g/l
A kiváló alapanyagot Tolcsva egyik leghíresebb dűlőjéből, a Kincsemből szüreteltük. Gyümölcsös, elsősorban körtés aromái mellett megjelennek az érlelésből adódó füstös-vaníliás jegyek. Karakterében a Tokaji Borvidék legjelentősebb fajtájának, a Furmintnak a jellemző íz- és illatvilága, összes szépsége felfedezhető. Fehér húsételek, nem paradicsomostészták, halak, sajtok illő társa lehet asztalunkon.

Tokaji Hárslevelű száraz 2006, 2011 Dominium
Alk: 12,34%
Maradékcukor tart.: 0,7 g/l
Sav: 5,5 g/l
A tolcsvai Budaházi dűlőből október közepén szüreteltük a jól beérett, egészséges, 100 %-ban Hárslevelű alapanyagot. A hordós érlelés 4 hónapig tartott, a fajtára jellemző hársfavirágos, mézes jegyek leheletnyi vaníliával egészültek ki. Szájban a bor vastag, kerek, a battonage technológiának köszönhetően kivételesen harmonikus, elegáns.

Tokaji Dominium Cuvée 2006
Alk: 11,56 %
Maradékcukor tart.: 108 g/l
Sav: 7,4 g/l
A mai borízlés az olyan édes borokat kedveli, melyek egyben a gyümölcsösségüket is megőrizték. Ennek a piaci kihívásnak felel meg ez a késői szüretelésű desszertbor, amely a 4 puttonyos aszúnak megfelelő természetes cukortartalommal rendelkezik. Gyümölcsös, friss jellege szép egységet mutat az újfahordó karakteres jegyeivel együtt.

Tokaji aszú 6 puttonyos 2004
Alk: 11,36 %
Maradékcukor tart.: 160 g/l
Sav: 9,5 g/l
Méz, botritisz és némi citrusosság az illatban. A határozott kajszibarackkal díszített savgerinc tökéletes egyensúlyban van a bor maradékcukor tartalmával. Nagyon hosszú, gazdag utóíz.

Tokaji Szamorodni száraz 2002
Alk: 14,08 %
Maradékcukor tart.: 4,3 g/l
Sav: 7,1 g/l
Ez a tokaji borkülönlegesség már aszúsodott szemeket is tartalmaz, melyek beltartalmi értéke javítja az egészséges bogyók minőségét. Mivel az egészséges és az aszús bogyót együtt szedik, ezért nevezték a lengyelek szamorodninak, ami azt jelenti: "ahogy termett".
Az egyik legjobb aperitif bor. Különleges illata és íze karakteresen megkülönböztethető egyéb boroktól. 10-12 °C -ra hűtve javasoljuk fogyasztani.

Tokaji aszú 3 puttonyos 2007  / 2,5 dl palack
Alk: 11,29 %
Maradékcukor tart.: 73,1 g/l
Sav: 6,4 g/l
Gyümölcs,kajszibarack és botritisz az illatban. Izében citrusos, mézes, gyümölcsös jegyek, hosszú utóízzel.
Magasabb puttonyszámú bátyjához hasonlóan gyümölcs alapú édességekhez, libamájhoz, kéksajtokhoz ajánljuk.

Tokaji aszú 3 puttonyos 2005  / 5 dl palack

Tokaji Aszúeszencia 2005
Alk: 9,34 %
Maradékcukor tart.: 186,2 g/l
Sav: 10,8 g/l
A szőlőfajtának köszönhetően illatában intenzív virág és gyümölcsillat. Ízében rendkívüli komplexitás a 257 g/l-es maradékcukor mellet egy határozott savgerinccel és nagyon gazdag hosszú utóízzel rendelkező borkülönlegesség.

Fajtaborok:

Tokaji Hárslevelű száraz 2005, 2008
Alk.: 12,03 %
Maradékcukor tart.: 1,3 g/l
Sav: 6,0 g/l
Régi hegyaljai fajta. Töppedésre, aszúsodásra különösen alkalmas. Jellegzetes bor. Savai kellemesek, nem tolakodóak. Fehér húsok mellé ajánljuk ezt a könnyű reduktív bort.

Tokaji Hárslevelű félédes 2007, 2008, 2011
Alk.: 12,77 %
Maradékcukor tart.: 28,7 g/l
Sav: 5,8 g/l
Bársonyos, kellemes bor, melyen érezhető a hárslevelű jellegzetes aromája és akácméz illata, amely tipikus jellemzője a fajtának. 10-12 °C-ra hűtve, sütemények mellé ajánljuk fogyasztását.

Tokaji Furmint félédes 2009
Alk.: 13,61 %
Maradékcukor tart.: 28,7 g/l
Sav: 5,5 g/l
Ez az acéltartályban erjesztett testes fehérbor, megőrizte a gyümölcs jellegzetes aromáit. Sütemények mellé vagy beszélgetések kísérőjenként kiváló. A kellemes érzetet nyújtó cukortartalom, sok rajongót szerzett már eddig is magának.

Tokaji Muscat Lunel félédes 2010, 2011
Alk.: 13,09 %
Maradékcukor tart.: 34,3 g/l
Sav: 6,1 g/l
A Tokaj-Hegyalja dűlőről szüretelt Muscat Lunelt intenzív illat és kellemes fajtajellegesség jellemzi. Előételekhez, salátákhoz, szárnyas- és halételekhez ajánljuk.

Tokaji Muscat Lunel félszáraz 2008, 2009
Alk.: 13,84 %
Maradékcukor tart.: 16,5 g/l
Sav: 6,2 g/l
A fajta maradékcukros változata igazi beszélgetős bor, mely a társaságok kedvence lehet. Sütemények és desszertek kísérőjeként mutatja meg igazi értékeit. Fiatal gyümölcsös fehérbor, amely könnyű, játékos savaival hódít.

stelazsibolt.hu 2018 minden jog fenntartva