Ecetek

Málna ecet-O R G A N I C                                                         Ár: 2200 Ft/0,2l

Összetevők: málna, borecet, cukor
TARTÓSÍTÓSZERT, AROMÁT, ÍZFOKOZÓT MESTERSÉGES SZINEZÉKET NEM TARTALMAZ!

A frissen szedett málna illata köszön vissza ebben az ecet-különlegeségben. Sokan használják szörp helyett, hiszen a nyári melegben szomjoltó hatása sokkal nagyobb.
Igazi ász a konyhában, desszerteket varázsol egyedivé, szószokat tesz különlegessé.

Ajánljuk: salátákra, gyümölcssalátákra, fagylaltra, steakre, főzéshez és szószokhoz.

 

Rozmaring ecet-O R G A N I C                                                Ár: 2200 Ft/ 0,2l

Összetevők: rozmaring, borecet, cukor.
TARTÓSÍTÓSZERT, AROMÁT, ÍZFOKOZÓT MESTERSÉGES SZINEZÉKET NEM TARTALMAZ!

Rozmaring a mediterrán konyha alapfűszere, ajánljuk: salátákra, almakompótokhoz, pácokhoz, krumpli salátákhoz, bárány, birka és vashúsokhoz, szárnyasokhoz, steakre, szószokhoz és gombához.

'Ó a rozmaring', ez a szinte nélkülözhetetlen fűszernövény tud jó ételekből különlegeset, mediterránt varázsolni. Egy néhány csepp ebből az ecetből a készülő húshoz adva, vagy akár a fasírozott töltelékébe, de akármelyik krumpli salátába csodákat művel.

 

Szegfűszeg ecet-O R G A N I C                                               Ár: 2200 Ft/0,2l

Összetevők: szegfűszeg, borecet, cukor.
TARTÓSÍTÓSZERT, AROMÁT, ÍZFOKOZÓT MESTERSÉGES SZINEZÉKET NEM TARTALMAZ!

A szegfűszeg antibakteriális, fájdalomcsillapító hatása közismert.
Ajánljuk: salátákra, gyümölcssalátákra, vadashoz, káposztához, almakompóthoz, pácokhoz, szószokhoz. Kiváló gyomorbántalmakra.

Sokan méltatlanul csak a karácsonyi sütemények készítésekor veszik elő ezt a nemes fűszert. Bár sokoldalúságát a nemzetközi konyhában már bizonyította, nálunk sajnos mégis a háttérbe szorul. Nagymamám, anyukám nem készített, készít nélküle vasárnapi húslevest. Egy narancsot felcikkezünk egy fél almával, és néhány csepp szegfűszeg ecettel bódító salátát készíthetünk.

 

Bazsalikom ecet- O R G A N I C                                              Ár: 2200 Ft/0,2l

Összetevők: bazsalikom, borecet, cukor.
TARTÓSÍTÓSZERT, AROMÁT, ÍZFOKOZÓT MESTERSÉGES SZINEZÉKET NEM TARTALMAZ!

A bazsalikom megnyugtatja a gyomrot, segíti az emésztést, serkenti az anyagcserét, afrodiziákumnak tartják.
Ajánljuk: paradicsom és más salátákhoz, citrom fagylalthoz, pácokhoz, mártásokhoz és halakhoz.

Aki ismeri a bazsalikomot, hát szeretne netán nélküle élni? Illatával elkápráztat, zöld színével felderít, szinte nehéz nélküle egy paradicsomsalátát, pizzát, spagettit, rizottót elképzelni.

 

Levendula ecet- O R G A N I C                                               Ár: 2200 Ft/ 0,2l

Összetevők: Levendulavirág, levendulavirágecet, fehérborecet, vörösborecet, méz.
TARTÓSÍTÓSZERT, AROMÁT, ÍZFOKOZÓT MESTERSÉGES SZINEZÉKET NEM TARTALMAZ!

Ajánljuk: salátákra, gyümölcssalátákra, fagylaltra, steakre, főzéshez és szószokhoz.

A növény neve a római lavare (mosni) igéből ered. Az ókori görögök és rómaiak tisztító, fertőtlenítő, élénkítő és nyugtató hatásáért kedvelték, még húsok ízesítéséhez is használták. Egyszerre élénkít és nyugtat, lazít.
Ajánlható: juh- és kecskesajtokhoz, de más lágysajtokhoz is, valamint citromfagylalthoz.

 

 

stelazsibolt.hu 2017 minden jog fenntartva